Det har gått ett par dagar sedan senaste uppdateringen, ber om ursäkt det har vart mycket att göra o jag har helt enkelt inte hunnit med.

Aprikosmarmelad, receptet hittar ni här: http://receptfavoriter.se/recept/aprikosmarmelad-marmelad-pa-torkade-aprikoser.html

Äpple- och kanel marmelad.
Men igår fick jag för mig att jag skulle koka marmelad, en enligt recept och en från eget huvud.

Aprikosmarmelad, receptet hittar ni här: http://receptfavoriter.se/recept/aprikosmarmelad-marmelad-pa-torkade-aprikoser.html

Äpple- och kanel marmelad.
Detta är gjort från eget huvud, dock minns jag inte i exakta mått hur jag gjort.
Men på ett ungefär:
• ca 4 hackade äpplen
• 3-4 dl vatten
• 6 dl syltsocker
• 1/2 tesked frön från vaniljstång
• 2-3 matskedar kanel
1. Skiva äpplena och kör i en mixer/ eller hacka dem fint.
2. Lägg de hackade äpplena, vattnet o sockret i en stor gryta o koka upp under omrörning.
3. Krydda med kanel och vaniljstångs fröna.
4. Låt koka i ca 25-30 minuter, rör om då och då.
5. Häll upp i glas eller plastburkar, förvara svalt.
Kommentera