Det har gått ett par dagar sedan senaste uppdateringen, ber om ursäkt det har vart mycket att göra o jag har helt enkelt inte hunnit med.

Men igår fick jag för mig att jag skulle koka marmelad, en enligt recept och en från eget huvud.


Aprikosmarmelad, receptet hittar ni här: http://receptfavoriter.se/recept/aprikosmarmelad-marmelad-pa-torkade-aprikoser.html  


Äpple- och kanel marmelad.

Detta är gjort från eget huvud, dock minns jag inte i exakta mått hur jag gjort.
Men på ett ungefär:

• ca 4 hackade äpplen
• 3-4 dl vatten 
• 6 dl syltsocker
• 1/2 tesked frön från vaniljstång
• 2-3 matskedar kanel

1. Skiva äpplena och kör i en mixer/ eller hacka dem fint.

2. Lägg de hackade äpplena, vattnet o sockret i en stor gryta o koka upp under omrörning.

3. Krydda med kanel och vaniljstångs fröna.

4. Låt koka i ca 25-30 minuter, rör om då och då.

5. Häll upp i glas eller plastburkar, förvara svalt. 

Kommentera

Publiceras ej