Detta är ett lånat recept från Hemmets Journal med några egna små ändringar.

Till Två personer:
* 2 bitar laxfilé
* 2 bitar laxfilé
* Akaciahonung
* Sesamfrön
Bulgursallad
* 2-3 dl bulgur
* Sesamfrön
Bulgursallad
* 2-3 dl bulgur
* 1/2 röd paprika
* 5 cm purjolök
* 8st urkärnade svarta oliver
* 1 msk limesaft
* kryddor (basilika, timjan, oregano, salt, peppar)
* 5 cm purjolök
* 8st urkärnade svarta oliver
* 1 msk limesaft
* kryddor (basilika, timjan, oregano, salt, peppar)
Ugn: 175°C
1. salta o peppra laxen, lägg sedan i en smord ugnsform. Ringla ett tunt lager honung över laxen o strö över sesamfröm. Sätt in laxen i mitten av ugnen i 10-15 min.
2. Koka bulgurn enligt anvisning på paketet.
Hacka paprikan och purjolöken, skiva oliverna och blanda ner i den färdiga bulgurn.
3. Smaksätt med limesaft och kryddor. Servera laxen snyggt på en bädd av bulgursalladen med en limeskiva på toppen.
Hacka paprikan och purjolöken, skiva oliverna och blanda ner i den färdiga bulgurn.
3. Smaksätt med limesaft och kryddor. Servera laxen snyggt på en bädd av bulgursalladen med en limeskiva på toppen.
Kommentera