Detta är ett lånat recept från Hemmets Journal med några egna små ändringar. 

 
Till Två personer:

* 2 bitar laxfilé
* Akaciahonung
* Sesamfrön

Bulgursallad
* 2-3 dl bulgur
* 1/2 röd paprika
* 5 cm purjolök
* 8st urkärnade svarta oliver
* 1 msk limesaft
* kryddor (basilika, timjan, oregano, salt, peppar)
 
Ugn: 175°C

1. salta o peppra laxen, lägg sedan i en smord ugnsform. Ringla ett tunt lager honung över laxen o strö över sesamfröm. Sätt in laxen i mitten av ugnen i 10-15 min.

2. Koka bulgurn enligt anvisning på paketet.
Hacka paprikan och purjolöken, skiva oliverna och blanda ner i den färdiga bulgurn. 

3. Smaksätt med limesaft och kryddor. Servera laxen snyggt på en bädd av bulgursalladen med en limeskiva på toppen. 
 

Kommentera

Publiceras ej